Wilders wil naar inloopavond over asielzoekers Atlantic Hotel Kijkduin

27 November 2023, 22:18 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

Beoogd premier Geert Wilders wil dinsdagavond de inloopavond in het Atlantic Hotel Kijkduin bezoeken waarin wordt gesproken over de asielzoekers die daar tijdelijk worden opgevangen. Dat meldt de PVV-leider op X.

In het hotel worden sinds zondag ongeveer honderd asielzoekers opgevangen die anders in Ter Apel buiten hadden moeten slapen. De gemeente Den Haag besloot vanwege de "zeer acute situatie" de mensen op te vangen in het hotel, tot uiterlijk 15 januari. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor de begeleiding van de groep, betaalt de kosten en wordt ondersteund door het Rode Kruis.

Omwonenden werden per brief op de hoogte gesteld. De partij Hart voor Den Haag in de gemeenteraad heeft een spoeddebat aangevraagd over de opvang, ondersteund door de PVV en de VVD. Gemeenteraadslid Coen Bom van Hart voor Den Haag hekelde dat omwonenden geen inspraak hebben gehad. "Het is ronduit schandalig dat omwonenden voor een voldongen feit worden gesteld. Nul inspraak, nul overleg."

Of Wilders wordt binnengelaten in het hotel voor de informatiebijeenkomst is nog maar de vraag. De gemeente laat weten dat het een besloten bijeenkomst is, bedoeld voor omwonenden en ondernemers uit de buurt. Ook media zijn er niet welkom.