Zaterdag start buitenexpositie 'Femicide' naast Den Haag Centraal

21 November 2023, 16:16 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Stichting Open Mind | Gemeente Den Haag

Aankomende zaterdag 25 november, tijdens de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen (Orange The World), lanceert wethouder Mariëlle Vavier samen met nabestaanden van slachtoffers van vrouwenmoord de expositie 'Femicide' in het Theater aan het Spui. Deze buitenexpositie zal daarna tot 15 december te bezichtigen zijn op het Anna van Buerenplein naast treinstation Den Haag Centraal.

Elke acht dagen wordt ergens in Nederland een vrouw vermoord, vaak door haar (ex-)partner en bijna altijd omdat ze besluit uit de relatie te stappen. De expositie 'Femicide' wil een gezicht geven aan slachtoffers van dodelijk (ex-)partnergeweld tegen vrouwen en een stem aan hun nabestaanden. “We kunnen haar niet meer redden, we kunnen wel ons verhaal vertellen en andere vrouwen waarschuwen voor femicide”, aldus de nabestaanden die meewerkten aan het project.

Het kunstproject van stichting Open Mind is opgezet in samenwerking met de Gemeente Den Haag. "We hopen hiermee vrouwen in gewelddadige relaties te waarschuwen, hen te motiveren om met de juiste hulp hieruit te stappen en het aantal slachtoffers van femicide terug te dringen", aldus de samenstellers van de expositie.