Dierenboetiek Rokkeveen heeft in haar uitgebreide assortiment ook speciale halsbanden en verdampers waarmee honden en katten een stuk rustiger worden. Met name fijn voor deze periode van drukke feestdagen, oudjaar en harde vuurwerkknallen op straat. Medewerkster Imke Backx, die zelf drie katten heeft én goede ervaringen met bovengenoemde producten, geeft tekst en uitleg.

,,Wij hebben twee verschillende halsbanden: één op basis van feromonen, een natuur stofje waardoor dieren rustig worden, en een op basis van valeriaan. Ook een natuurlijk product waar dieren kalmer van raken. Beide stoffen hebben we in een halsbandvorm, als in druppels voor in de nek, maar er is ook een stekker voor in het stopcontact. Dat is ideaal voor als de dieren binnen blijven. Deze middelen zorgen dat de dieren relaxter worden en beter omgaan met stressvolle situaties.”

Vooral in deze periode is dat geen overbodige luxe voor honden- en kattenbezitters, met name door het vuurwerk dat nu wordt afgestoken. ,,Die knallen, daar reageren ze dan minder heftig door. Maar je kunt deze producten ook inzetten bij een verhuizing of als er een nieuw kindje of huisdier in het gezin komt. Buiten zijn deze halsbanden of druppels ook te gebruiken tijdens het uitlaten van de hond.”

Backx, die binnen de zaak te boek staat als kattenspecialist, heeft er goede ervaringen mee. ,,Veel dieren ervaren stress met vuurwerk en deze halsbanden halen net even de scherpe kantjes er vanaf. Ik heb er absoluut goede ervaringen mee, het werkt gewoon. Ze zijn relaxter, gaan lekker slapen. Maar de dieren zijn niet meteen genezen van hun angst, daarvoor moet je wat langer gaan trainen. Dat kun je doen met speciale instructie-dvd’s die hier ook verkrijgbaar zijn.”

Tijdig beginnen

Het is volgens Backx handig om er tijdig mee te beginnen. Zowel de halsband als verdamper gaat een maand mee. ,,Je kunt ze beter alvast wat eerder gebruiken, want het heeft wel een paar dagen nodig voordat het z’n effect heeft. Je moet er niet pas op oudejaarsdag mee starten. Ja, het gaat deze periode wel harder met de verkoop van deze producten. Daarin merk ik wel echt verschil met de andere maanden.”

Bezitter van een hond en/of kat en interesse in deze producten? Dierenboetiek Rokkeveen is te vinden in Winkelcentrum Rokkeveen (Quirinegang 69a). Weinig tijd? Surf dan naar de website of bel naar 079-342 1414 en vraag naar de mogelijkheden. Naast Zoetermeer is er ook een vestiging in Den Haag aan de Reinkenstraat 16. Voor meer informatie op die locatie: 070-3468436 of [email protected]

Foto: Imke Backx (links) met de halsbanden en rechts eigenaresse Benita van Wegen met de instructie-dvd’s.

Fotobron: Zoetermeers Dagblad.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!