Een docent van het Erasmus College in Zoetermeer is geschorst. De middelbare school heeft het vermoeden dat er sprake is geweest van ‘grensoverschrijdend seksueel gedrag’ ten aanzien van twee leerlingen. Dit zou buiten schooltijd om hebben plaatsgevonden. Het schoolbestuur heeft aangifte gedaan tegen de docent.

Dit alles zou blijken uit een brief die aan de ouders van de leerlingen is gestuurd. Deze brief is in handen van Omroep West. Het schoolbestuur roept daarin op om de situatie met hun kinderen te bespreken. De daltonschool benadrukt in de brief dat het een vermoeden betreft. “In onze rechtstaat geldt dat oordelen opgeschort worden, totdat de feiten via de normale rechtsgang zijn vastgesteld en eventueel een rechter een oordeel heeft geveld,” zo schrijft het Erasmus College.

Uit de brief wordt niet duidelijk wat er precies bedoeld wordt met ‘grensoverschrijdend seksueel gedrag’ of waar de vermoedens op zijn gebaseerd. Het is eveneens niet duidelijk of het gaat om een man of vrouw. Omroep West heeft het Erasmus College gevraagd om commentaar, maar vooralsnog zonder resultaat.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!