Het is sinds 22 december jongstleden mogelijk om de Zoetermeer Dorpsstraat Parkeerapp te downloaden. Met deze app kunnen bezoekers aan de Dorpsstraat eenvoudig naar een vrije parkeerplek navigeren.

In de app kunnen bezoekers aangeven op welk parkeerterrein rond de Dorpsstraat zij willen parkeren. Daarna houdt de app bij of er vrije plaatsen zijn. Als dat niet zo is, wordt naar de dichtstbijzijnde vrije parkeerplaats genavigeerd. Aangekomen op de parkeerplaats heeft de app de functionaliteit om de parkeerplek te onthouden. Indien het een betaalde parkeerplek is, kunnen gebruikers met hun favoriete parkeerapp betalen.

,,Met de app maken we het nog makkelijker om rond de Dorpsstraat te parkeren. Dat is goed voor bewoners en ondernemers in de straat. Daar ben ik erg blij mee,” aldus wethouder Marc Rosier.

Als eerste gemeente in Nederland krijgt Zoetermeer de beschikking over deze app. De app werkt samen met navigatie en parkeerapps die al op de mobiele telefoon aanwezig zijn en is hands-free te gebruiken.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!