DSO heeft de thuiswedstrijd tegen UVS in de tweede klasse C vanmiddag met 3-1 gewonnen. De ploeg van trainer Faizel Soekhai besliste het duel pas in de blessuretijd, na tal van grote kansen. De bezoekers uit Leiden speelden het laatste kwartier met tien man.

Anthonio Thomas opende na dertien minuten de score voor DSO; de rechtsbuiten dook alleen op voor keeper Niels van den Burg na een combinatie door het centrum en bleef rustig. Mike Montanus leek er na een half uur 2-0 van te maken toen zijn onschuldige inzet onder de doelman door rolde, maar omdat de bal daarna nog zou zijn getoucheerd door één van de DSO-aanvallers, keurde de scheidsrechter de goal af wegens buitenspel.

Drie minuten later kwam UVS langszij via een laag schot in de korte hoek, waar keeper Leon Kleis net armlengte te kort kwam. Vlak voor rust bezorgde Vincent Visser zijn ploeg met een raak afstandsschot een nieuwe voorsprong. DSO raakte in de eerste helft ook nog een keer vol de lat met een pegel van grote afstand.

In de tweede helft bleef het lang 2-1, met weinig écht goede kansen. Maar in de slotfase, toen UVS steeds meer ging aanzetten, kreeg DSO in de omschakeling diverse grote kansen. Vooral in de slotfase, toen UVS ook met tien man stond. Dat kwam omdat één van hun verdedigers in de 78e minuut te laat was met zijn tackle en van het veld moest.

De lob van Kamal Ait el Hadj stuitte net over het doel, aanvoerder Jay Weber had in een één op één te veel tijd nodig en Jeroen Heijdt raakte voor een leeg open doel keihard de onderkant van de lat. Camiel de Wit maakte in de extra tijd alsnog met een intikker 3-1, ondanks het onterechte vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter dat werd overruled.

DSO blijft derde in 2C en loopt drie punten in op nummer twee Westlandia dat met 3-0 verloor bij HVC’10. Koploper SVC’08 kwam niet in actie; het uitduel met Be Fair werd afgekeurd.

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!