In het Terratorium van Terra Art Projects aan de Dorpsstraat 12 is nog tot en met 25 januari de expositie ‘Doorleefde seconden’ te zien. Het werk van de fotografen Michel Verhoef en Adrie Kweekel staat hierbij centraal.

,,Wat mij boeit aan fotografie is het vastleggen van een onbewaakt moment in menselijke gedragingen in het openbare leven. Het materiaal ligt op straat voor het grijpen en je kunt dit het beste registreren met een lens. Mijn stijl wordt vaak gezien als documentair, straatfotografie of straatportretten. Maar er is in veel van mijn beelden ook een crossover naar kunstfotografie,” aldus Verhoef op de website van Terra Art Projects.

Zwartwit kenmerkt de expositie. ,,Het voordeel van zwart-wit is, dat men niet wordt afgeleid door kleur en er meer nadruk is op lijn- en vlakwerking. Deze manier van werken is bij uitstek geschikt voor portretten. Door de bewerking wordt een stijl benadrukt. Het toont de visie van de fotograaf.”

Kweekel: ,,Mijn fotografisch werk, met veelal de mens als onderwerp, is intuïtief, rauw, maar toch zeer verbonden. Wat ik wil bereiken is een portret van iemand hoe ik hem of haar ken of zie, interpreteer of waarneem. Voor mij is een portretfoto ook een foto waar iemand iets van zichzelf laat zien. Dat kan een bekende, maar ook minder bekende kant zijn. Het accent komt te liggen op de ogen en gezichtsuitdrukking.”

De expositie is van woensdag tot en met zondag gratis te bezoeken van 13:00 tot 17:00 uur.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!