Er komt een extra onderzoek naar de gevolgen van de eventuele komst van de Holland Outlet Mall (HOM) in het centrum van de stad. Het gaat daarbij om de invloed van het project op de hoeveelheid fijnstof in de lucht en er wordt ook gekeken naar de consequenties voor het geluid, zo meldt AD/Zoetermeer.

De gemeenteraad stemde eind maart 2016 in (25 tegen 9) met het haalbaarheidsonderzoek naar de Holland Outlet Mall, een nieuw winkelcentrumcomplex dat moet verrijzen op de plek van het huidige Woonhart. CDA, SP en GroenLinks stemden tegen.

Het onderzoek bracht aanvankelijk 340.000 euro aan kosten met zich mee, maar dat was tegen het zere been van de gemeenteraad. Op verzoek van de fracties schroefde het college van burgemeester en wethouders het bedrag terug naar 310.000 euro, waarbij de initiatiefnemers zelf (projectontwikkelaar Provast en eigenaren Woonhart) 60.000 euro betalen. De gemeente neemt dus 250.000 euro voor haar rekening.

Nadat de diverse onderdelen van het haalbaarheidsonderzoek zijn afgerond, worden de resultaten na het huidige zomerreces besproken. Dat zal waarschijnlijk in oktober zijn.

Lees ook: ‘Liever richten op leegstand Stadshart’

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!