De soap rondom het failliete Dutch Water Dreams duurt voort. Een koper is er nog altijd niet gevonden en als dat zo blijft kost dat de gemeente minstens een miljoen euro. Dat valt te lezen in AD/Zoetermeer.

De curator van het wildwaterpark zegt dat er al langere tijd gesprekken zijn geweest met drie serieuze overnamekandidaten, maar dat als die onderhandelingen op niets uitlopen er een ‘spookhuis’ overblijft. In dat geval kunnen alleen de losse spullen verkocht worden en zou het slopen en bouwrijp maken van de grond een optie zijn. Het college schrijft aan de gemeenteraad dat dit, conform een ruwe schatting, 500.000 euro tot een miljoen kost. Dan maakt de gemeente geen aanspraak meer op de achterstallige betalingen van de erfpacht door Dutch Water Dreams.

Volgens het college is een overname van het complex door een vastgoedbedrijf niet logisch als er geen doorstart in het verschiet ligt. Een nieuwe eigenaar mag het terrein niet slopen, moet de achterstallige erfpacht ophoesten en met de gemeente een akkoord bereiken voor de nieuwe bestemming. De gemeente voelt er bij een eventuele doorstart niets voor om een financiële handreiking te doen. De wildwaterbaan aan de Van der Hagenstraat was al 540.000 euro schuldig aan de gemeente Zoetermeer, die daarom een afkoopsom wenst voor toekomstige betalingen voor de erfpacht.

Dutch Water Dreams ging in oktober vorig jaar ter ziele, nadat er bij een onderhoudscontrole roest was aangetroffen bij attracties. Het wildwatersportcentrum moest sluiten en liep enorme inkomsten mis.

 

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!