In de Theaterzaal van CKC & partners vond afgelopen vrijdagavond de finale van het HKZ-CKC Muziekconcours 2018 plaats. Twaalf solisten en vier ensembles gingen de strijd met elkaar aan om de eretitels. Dat deden zij onder toeziend oog van publiek en een vakjury, bestaande uit David van Ooijen, Don Rooks, Ella Dijkhuizen, Johan Nühn, Lucia Arends en Robert-Jan Hoffman.

De publieksprijs, uitgereikt door wethouder Robin Paalvast, ging net als vorig jaar naar het jonge vioolensemble The Young Fiddlers. Het djembé-trio Luuk, Willem en Laurent ging naar huis met de eerste prijs in de categorie ensembles.

Bij de solisten tot en met elf jaar won de negenjarige violiste Sanne Lam (zij won ook de publieksprijs met The Young Fiddlers) en bij de solisten tot en met zeventien jaar ging drummer Michiel de Groot er met de eerste plek vandoor. In de categorie achttien jaar en ouder kwam dwarsfluitiste Lisanne van Oosterhoud als winnaar uit de bus.

Dit jaar werd ook de prijs The Hague Brass uitgereikt, vernoemd naar het ensemble dat is opgericht door Robert-Jan Hoffman. Deze prijs is gewonnen door fagottist Casper Bleichrodt.

Aan het jaarlijkse muziekconcours deden bij de voorrondes in maart zestig deelnemers mee. Daarvan plaatsten zestien individuen en groepen zich voor de finale. De prijzen variëren van een meeloopdag en een masterclass door Codarts Rotterdam tot een optreden en vrijkaarten voor het Residentie Orkest en een meespeelmoment met The Hague Brass.

Het HKZ-CKC Muziekconcours 2018 werd gesponsord door HKZ Specialisatie, Codarts Rotterdam, Residentie Orkest, X10C.com en het Residentie Orkest.