Achttien gastouders in Zoetermeer hebben het certificaat behaald van het scholingstraject Piramide. Met het gebruik van Piramide worden baby’s, dreumesen en peuters spelenderwijs gestimuleerd in hun ontwikkeling, zodat ze optimale kansen krijgen om te starten met het gewenste niveau in het basisonderwijs. Zoetermeer is de eerste en tot nu toe enige gemeente in Nederland waar gastouders geschoold worden volgens dit systeem.

Het doel van de scholing is om de kinderopvang bij gastouders te professionaliseren en voorschoolse educatie aan te bieden. In totaal zijn nu 55 gastouders in Zoetermeer gecertificeerd. Deze gastouders zijn ingeschreven bij Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer, Kern Gastouderbureau BV en Gastouderbureau Zoetermeer.

Piramide is een methode voor voorschoolse en vroegschoolse educatie (vve) die al door veel gastouders, speeltaalhuizen, kinderdagverblijven en basisscholen in Zoetermeer wordt gebruikt bij kinderen in de categorie van nul tot zeven jaar. Piramide biedt activiteiten op alle ontwikkelingsgebieden met ideeën, spelletjes, liedjes en suggesties voor de inrichting van speelruimtes.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!