De gemeenteraad krijgt in februari 2018 de uitgewerkte varianten voorgelegd van uitbreiding van het recreatief zwemwater in Zoetermeer. Het college heeft in maart dit jaar toegezegd onderzoek te doen naar de kansen en mogelijkheden hiervan. Dit leverde drie scenario’s op, waarvan er twee op voorstel van het college nader zullen worden uitgewerkt.

De onderzoeken komen volgens het stadsbestuur uit op drie mogelijkheden. ‘Ten eerste een geheel nieuw zwembad, met sluiting van De Driesprong. De tweede mogelijkheid is uitbreiding van De Veur, met upgrade van De Driesprong. Tenslotte heeft het college als derde mogelijkheid onderzocht om het recreatiedeel van ’t Keerpunt terug te kopen. De huidige eigenaar heeft echter aangegeven niet voornemens te zijn het complex terug te verkopen. Daarmee verdwijnt deze variant uit beeld.’

Verval bij Het Keerpunt.

Het tekort aan recreatief zwemwater is al vele jaren een blok aan het been van Zoetermeer. Volgens het onderzoek is de gemeente nu zelf aan zet om hier verandering in te brengen.

,,De onderzoeken bevestigen het tekort aan zwemwater in Zoetermeer. We hebben nu eerst voldaan aan het verzoek van de raad, maar het college gaat in februari met de gemeenteraad in gesprek over wat nodig en wenselijk is,” aldus wethouder Margreet van Driel.

In 2011 besloot de gemeente Zoetermeer om recreatief zwemmen niet langer meer als gemeentelijk zwemproduct aan te bieden. In 2012 werd Aquapark ’t Keerpunt gesloten en verkocht. Sindsdien heeft de gemeente geen eigen buitenbad meer, zijn de twee andere binnenbaden (De Veur en De Driesprong) vooral geprogrammeerd met verenigings- en instructiezwemmen. Het Zweminstituut is beheerder van die zwembaden.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!