Wethouder Robin Paalvast (cultuur) heeft met een symbolische sleuteloverhandiging het gebouw van de BaZtille overgedragen aan de Stichting Ateliers Zoetermeer (SAZ). Die overhandiging vond donderdag 8 maart jongstleden plaats. De kunstenaars van de BaZtille maakten al gebruik van het voormalige HEMA-magazijn aan de Rokkeveenseweg sinds de gemeente Zoetermeer het terrein had aangekocht. De BaZtille gaat zelfstandig verder als ateliercomplex en broedplaats van onafhankelijke kunstenaars.

De gemeente Zoetermeer kocht het terrein met gebouwen aan de Rokkeveenseweg in 2001 aan ter voorbereiding op ruimtelijke ontwikkelingen die destijds speelden. Lange tijd was de verwachting dat op deze locatie de ontsluitingsweg voor vrachtverkeer van Nutricia zou komen. Vorig jaar werd er voor een andere indeling gekozen en kon de gebouw blijven. Om die reden heeft de gemeente het pand nu overgedragen aan Ateliers BaZtille. De gemeente behoudt de grond en geeft deze in erfpacht uit aan Ateliers BaZtille.

Ateliers BaZtille

Ateliers BaZtille is een kunstenaarscollectief dat zich ten doel stelt kunstenaars te faciliteren met werkruimten en de mogelijkheid te bieden hun werk te exposeren. Sinds 2001 is Ateliers BaZtille gevestigd in de voormalige HEMA-loods op het voormalige rioolwaterzuiveringscomplex. Het pand beschikt over vijftien ateliers, een expositieruimte, een grafisch atelier, een donkere kamer en een Groene Wandstudio.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!