De gemeente gaat sporthal Olympus aan de Voorweg verkopen aan de eigenaren van Kinderspeelparadijs De Ballebak, die het pand nu huren. Sinds 1 maart 2016 vinden er geen sportactiviteiten meer plaats in de Olympus.

De voormalige huurders van de sportzalen zijn inmiddels verplaatst naar bestaande sportaccommodaties. De Ballebak is door de sluiting van de sportzalen nu nog de enige huurder van de Olympus en heeft een huurcontract tot 1 januari 2019. De Ballebak wil de  Olympus kopen voor haar bedrijfsactiviteiten.

Wethouder Mariëtte van Leeuwen: ,,Met de verkoop van de Olympus aan de Ballebak en de plannen die zij hebben, wordt niet alleen het bijzondere gebouw voor Zoetermeer behouden, maar hebben we er ook weer een uitbreiding van ons leisure-aanbod bij!”

In 1978 werd in Zoetermeer naar een ontwerp van de Amerikaanse architect Richard Buckminster Fuller de Olympushal geopend, onder aanwezigheid van Prins Bernhard. De Olympus bestond destijds uit een zwembad en een tweetal sportzalen. Met de opening van Aquapark ‘t Keerpunt in 1996 werd de zwemfunctie in de Olympus beëindigd.

De vrijgekomen ruimte wordt sindsdien verhuurd aan kinderspeelparadijs De Ballebak (voorheen: Ballorig). Ook werden in de loop der tijd ruimten verhuurd aan huurders die de afgelopen jaren inmiddels zijn gestopt en vertrokken. Zo had bijvoorbeeld sportschool Plato jarenlang een vaste plek boven in het pand.

Foto: www.deballebak.nl

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!