Er komt mogelijk in elke Zoetermeerse wijk een wijkrestaurant, althans als het aan Zoetermeer Vooruit ligt. De lokale politieke partij maakte zich gisteren tijdens de commissievergadering hard hiervoor, maar een andere opzet is daarbij wel noodzakelijk gezien de hoge kosten. Voor dit jaar zijn de wijkrestaurants in elk geval veiliggesteld.

‘Het ziet er naar uit dat een meerderheid van fracties voor de toekenning van extra gelden gaat stemmen als de aanvraag officieel ter stemming wordt gebracht in de raadsvergadering op maandag 5 maart,’ stelt Zoetermeer Vooruit.

Er vindt op dit moment een onderzoek plaats naar de oorzaak van het financiële tekort van de wijkrestaurants. Op de suggestie van Juliëtte Meurs-Troch (foto), fractievoorzitter van Zoetermeer Vooruit, om in het onderzoek mee te nemen wat de gevolgen zijn als iedere wijk een wijkrestaurant zou hebben, antwoordde de wethouder bevestigend.

,,Wij zien graag in iedere wijk een wijkrestaurant. Dat is goed voor de sociale contacten, de onderlinge verbondenheid en biedt een gezonde maaltijd voor een betaalbare prijs. Niet alleen voor ouderen maar voor iedereen in de wijk,” aldus Meurs-Troch.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!