Voor het zesde jaar op rij is het Meldpunt Vuurwerkoverlast gelanceerd. Geluidsoverlast, vuurwerkschade en andere overlast kunnen bij het digitale loket voor vuurwerkklachten worden gemeld. Het meldpunt is een initiatief van dertig lokale GroenLinks-fracties, waaronder de fractie in Zoetermeer.

GroenLinks pleit al jaren voor een verbod op consumentenvuurwerk. Onlangs bracht de Onderzoeksraad voor Veiligheid een rapport uit met de aanbeveling om knalvuurwerk en vuurpijlen in de ban te doen. Ook artsenorganisaties, burgemeesters en de politie bepleiten het aan banden leggen van vuurwerk.

,,We gebruiken het meldpunt om lokaal te pleiten voor het instellen van vuurwerkvrije zones op plekken met veel overlast,” licht raadslid en lijsttrekker Jordy Boerboom van GroenLinks Zoetermeer toe. ,,En we gebruiken het als ondersteuning voor het pleidooi voor een landelijk verbod op consumentenvuurwerk. Daarvoor in de plaats, op initiatief van GroenLinks, wordt er sinds vorig jaar een centraal feest op de Markt georganiseerd wat er voor moet zorgen dat iedereen weer plezier beleeft aan Oud en Nieuw.”

Meldingen kunnen mensen doorgeven via www.vuurwerkoverlast.nl. Meldpunt Vuurwerkoverlast blijft tot 3 januari 2018 open.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!