Aan het Oosterheemplein in Oosterheem vond afgelopen dinsdag 6 februari een grote brandweeroefening plaats bij Centrum Campus. Op die locatie (nummer 135 t/m 153) wonen jongvolwassenen met een verstandelijke- en gehoorbeperking onder toezicht.

De brandweeroefening kwam tot stand door een samenwerking tussen Ipse de Bruggen, brandweer Haaglanden en de gemeente Zoetermeer. De oefening is een gevolg van een pilot die de brandweer en de gemeente zijn gestart. Het streven van deze pilot is om de zelfredzaamheid onder de doelgroep ouderen en gehandicapten te vergroten.

‘Het doel van de oefening was tweeledig: enerzijds kon de brandweer zo oefenen met deze doelgroep, anderzijds kon de BHV van Ipse de Bruggen realistisch oefenen in samenwerking met de brandweer,’ laat een medewerkster van de gemeente weten aan www.zoetermeersdagblad.nl.

Direct na de oefening vond er een evaluatie plaats waarbij de zorginstelling tips meekreeg ter verbetering van het ontruimingsproces. Later in de week krijgen ook de cliënten een presentatie van de medewerker brandweerzorg over brandveiligheid in het algemeen.

Tijdens de oefening was ook burgemeester Charlie Aptroot aanwezig. Hij bracht gisteren een bezoek aan de brandweerteams van de kazernes in het Stadshart en Oosterheem.

Fotograaf: Sander van den Berg.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!