Op vrijdag 16 december jongstleden hielden HTM, politie, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in de voertuigen van de RandstadRail en op en rond de perrons in Zoetermeer. De actie duurde van 14:30 tot 21:00 uur. Er werden 2002 passagiers gecontroleerd en daarvan hadden 49 passagiers geen geldig vervoersbewijs.

,,Het percentage zwartrijders is nog niet eerder zo laag geweest. Dat is goed nieuws. Ook volgend jaar blijven wij met deze controleacties inzetten op het verder terugdringen van zwartrijden,” aldus burgemeester Charlie Aptroot op het digitale huis van de gemeente.

Er werden ook twee overtredingen geconstateerd op het gebied van alcoholgebruik. De politie hield twee verdachten aan voor onder meer het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs.

De actie vond plaats op en rond de haltes van de RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis en Palenstein, Seghwaert, De Leyens en Javalaan. Op deze haltes veroorzaken rondhangende jongeren veel overlast zoals vernielingen en geluidsoverlast. Wat de gemeente nog meer doet aan de veiligheid in de stad staat op www.zoetermeerveilig.nl.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!