Bij Scoutinggroep John McCormick (JMC) gingen gisteren massaal de handen uit de mouwen tijdens de grondige schoonmaakbeurt van clubgebouw De Chute aan de Van der Hagenstraat in het Van Tuyllsportpark.

Naast de scouts waren er ruim twintig vrijwilligers aanwezig om een helpende hand te bieden. Scoutinggroep John McCormick had zich hiervoor in een eerder stadium aangemeld op de NLdoet-site. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en deze werd dit jaar op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart georganiseerd door het Oranje Fonds. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Deze diashow vereist JavaScript.

En zo geschiedde. Om 09:00 uur begonnen de aanwezigen met de grote schoonmaak en het resultaat mocht er zijn. Zo werden de ramen gelapt, de keuken onder handen genomen, het sanitair gepoetst, het gebouw spinragvrij gemaakt, de bladeren uit de dakgoten verwijderd en de gevel met een hogedrukreiniger schoongespoten. Daarnaast werden onder begeleiding van een deskundige twee keerwanden geplaatst en de berg aarde naast de containers afgegraven.