Road Runners Zoetermeer organiseert deze zaterdag 5 maart weer een nieuwe kennismakingscursus hardlopen. De cursus is bestemd voor mensen die weinig tot geen conditie hebben en daar iets aan willen veranderen. Voor de personen die al ervaring hebben met wegatletiek of een redelijke conditie hebben, bestaat er de mogelijkheid om in één van de bestaande loopgroepen in te stromen.

De trainingen worden verzorgd door ervaren, gediplomeerde trainers. Er is tijdens elke training een sportmasseur aanwezig. De trainingen duren in het begin ongeveer een uur en aan het einde maximaal anderhalf uur. Als basis voor de cursus wordt een door de Atletiekunie opgesteld schema voor beginnende lopers gebruikt. De cursus duurt twaalf weken en kost 35 euro.

De cursus begint zaterdag om 09:00 uur ’s ochtends (starttijd 09:15 uur). De tweede training vindt plaats op woensdagavond (19:45 uur). De cursus eindigt op zondag 29 mei met deelname aan de 3Plassenloop; een parcours van vijf kilometer bij recreatiegebied Noord Aa. Inschrijving kan via de website www.roadrunnerszoetermeer.nl.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!