Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De hockeymannen van Mixed Hockeyclub Zoetermeer (1e klasse B) hadden gisteren een zware dobber aan Roomburg., maar desondanks hield de ploeg van coach Joost van Nes de drie punten in eigen huis: 2-1.

MHCZ kwam in de tweede helft op achterstand door een strafcornervariant bij de bezoekers en Taco Filippo maakte gelijk na een aanval over de rechterflank. Circa acht minuten voor tijd maakte aanvaller Tobias de Beer de winnende.

De Zoetermeerders moesten de slotminuten met angst en beven doorstaan, want na drie gele kaarten stonden er bij MHCZ nog maar acht spelers in het veld. Roomburg, dat die fase nog een strafcorner kreeg, wist echter niet te profiteren. Bij MHCZ deed Jeroen Groenheijde niet mee, hij viel met hamstringklachten uit in de warming-up.

In 1B staat MHCZ vierde met negen punten uit zes optredens. Koploper Berkel won zijn zesde duel op rij.

Dames 1

Het eerste damesteam van MHCZ, eveneens actief in de eerste klasse B, won thuis met 3-1 van Dordrecht. Marylène Verhaar (2x) en Eveline Verhaar troffen doel namens de thuisploeg, die halverwege met 2-0 voor stond. Dephnie Korfmaker miste in het tweede bedrijf nog een strafbal (op de paal).

De MHCZ-vrouwen staan na zes competitiewedstrijden zevende met tien punten. Op 28 oktober wacht IJsseloever buitenshuis. De mannen treden die dag aan tegen Etten-Leur.