Het college van b en w zal op korte termijn met een aangepast raadsvoorstel komen aangaande het haalbaarheidsonderzoek voor de Holland Outlet Mall. Daarmee treedt het tegemoet aan de wensen van de fracties, die wel positief zijn over de eventuele komst van het nieuwe winkelcentrum, maar de begroting van 340.000 euro voor dat onderzoek te veel geld vinden.

Namens het college liet wethouder Mariëtte van Leeuwen weten dat zij zich realiseren dat het gaat om behoorlijk veel geld. Er zal een aangepast raadsvoorstel komen. “Wij zullen er alles aan doen om de interne en externe kosten te drukken.”

Als het tot een haalbaarheidsonderzoek komt, dan zullen de resultaten daarvan volgens de planning na het zomerreces van 2016 in oktober gepresenteerd moeten worden.

De eigenaren van het Woonhart en projectontwikkelaar Provast kwamen vorig jaar met het initiatief voor een nieuw winkelcentrum waarbinnen de nadruk ligt op de verkoop van mode en modeaccessoires van toonaangevende merken, die verkocht worden met hoge kortingen. De winkels in dat outletcenter zouden moeten voorzien in een aanbod in het hogere segment dat zoveel mogelijk complementair is aan het huidige aanbod van mode en sportartikelen in Zoetermeer.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!