Als partner van Cinema Gouda laten wij met artikelen op www.zoetermeersdagblad.nl zien wat er zowel voor als achter de schermen bij Cinema Gouda gebeurt. Ook interviews met personeelsleden passeren daarbij de revue. Dit keer een nadere kennismaking met Ilias el Baroudi; hij is al ruim drie jaar bij de Goudse bioscoop werkzaam als servicemedewerker.

Woonachtig in Gouda, liefhebber van psychologische thrillers, jarenlang gevoetbald bij Jodan Boys, Marokkaanse roots en student bouwkunde/architectuur aan De Haagse Hogeschool. Het is het leven van de 21-jarige Ilias el Baroudi in een notendop, al hoort Cinema Gouda inmiddels ook wel in dat rijtje thuis. Al meer dan drie jaar is hij er servicemedewerker, een functie die de pijlers van bar, kassa en zaal omvat.

,,Achter de kassa tickets verkopen, de zaal schoonmaken en vloer netjes houden, het pand onderhouden en af en toe andere functies,” somt El Baroudi wat van zijn werkzaamheden op. ,,En denk bijvoorbeeld aan het verwelkomen van de dames bij de Ladies Night. Ik houd dan een praatje als intro, hartstikke leuk om te doen.”

El Baroudi beschrijft zijn werk in Cinema Gouda als ‘spannend en veelzijdig’, met name door de verschillende soorten evenementen die er frequent plaatsvinden. Maar ook voor zijn eigen leercurve is de omgeving ideaal, zo schetst hij. ,,Ik leer hier competenties als klantgerichtheid en klantvriendelijkheid. Zaken die overal van pas kunnen komen. We zijn hier erg gedreven op de bezoekers. Ik probeer altijd te zorgen dat het niet alleen de filmbeleving is, maar ook dat iedereen een hartelijk welkom krijgt.”

En zo af en toe is een strakke hand nodig, want niet elke bezoeker gedraagt zich altijd even netjes. ,,Ik probeer assertief te zijn en direct te handelen als er wat is. Bijvoorbeeld wanneer zich een situatie voordoet dat mensen een film niet leuk vinden en het verpesten voor de rest. Wij proberen dan ook tijdens de film in de zaal aanwezig te zijn.”

Met een vast contract zit El Baroudi, die plannen heeft om volgend jaar een master in Delft te gaan doen, op zijn plek bij Cinema Gouda. Vervelen doet het werk hem geen moment. ,,Ook met de kerstdagen was het weer heel leuk om te werken. Je bent hier gewoon continu bezig.”

Fotobron: Zoetermeers Dagblad.