Op dinsdag 8 maart organiseert de H.Nicolaasparochie een informatieavond over de plannen rondom de herinrichting van de begraafplaats achter de H.Nicolaaskerk in de Dorpsstraat. Het begint om 20:00 uur in Parochieel Centrum De Kapelaan aan Nicolaasplein 2.

De herinrichtingsplannen werden in 2013 aangekondigd en vanaf dat moment zijn er verschillende gesprekken met nabestaanden gevoerd om alle wensen te inventariseren. De Commissie Begraafplaats H.Nicolaas heeft vervolgens ook de zakelijke kanten van de renovatie onderzocht, zoals de financiering en mogelijke exploitatie van de nieuwe begraafplaats.

Tijdens de informatieavond komen de voorlopige conclusies ten aanzien van de financiering aan de orde. De uitvoering van de renovatie komt in een later stadium aan bod. Nabestaanden krijgen de gelegenheid om dinsdagavond schriftelijk kenbaar te maken of zij geïnteresseerd zijn in de aankoop van een grafrecht op de gerenoveerde begraafplaats. Dit overigens zonder enige verplichting, maar bedoeld als een indicatie in welke mate de aankoop van grafrechten mogelijk zou kunnen bijdragen aan de financiering van de renovatiewerkzaamheden.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!