Het college heeft afgelopen dinsdag het definitieve ontwerp vastgesteld van het herinrichtingsplan voor het Stadhuisplein. De werkzaamheden daarvoor starten deze maand. Naar aanleiding van een bijeenkomst voor horecaondernemers eind november 2017, en de daaruit volgende feedback, zijn er nog wat zaken aangepast in het plan zoals extra prullenbakken, een looproute langs Pavarotti en parasols bij de openingen.

De voorbereidingen voor het aanbrengen van een tweede opening in het Stadhuisplein zijn in volle gang. De opening gaat ruimte bieden aan een tweede lift en trap naar het ondergelegen RandstadRail-perron, dat daardoor ook lichter wordt. Ook start de inrichting van het plein zelf. Kleurrijke bestrating en verplaatsbaar groen moeten vanaf komend voorjaar het plein sieren.

,,Het is nog een hele klus, want we willen dat iedereen al in april op het terras kan genieten en het plein echt niet meer herkent,” zegt wethouder Marc Rosier (stedelijke ontwikkeling).

Met de herinrichting verdwijnen de pleinverhoging en het natuursteen. ,,We hebben gekozen voor verschillende kleuren van de basisbestrating die in het hele Stadshart te vinden is. Op het plein gaan we nog wat meer groen realiseren in aanvulling op de twee bomen die uit de opening voor het Stadhuis omhoog gaan komen,” vervolgt Rosier.

Naast de horecaterrassen plaatst de gemeente op het plein ook een openbare zitgelegenheid. Om de werkzaamheden zo adequaat mogelijk te kunnen uitvoeren zijn de terrassen tijdelijk verwijderd. De gemeente streeft ernaar om bij de start van het terrasseizoen alles klaar te hebben.

In juli 2016 ging de gemeenteraad akkoord met de metamorfose van het plein volgens de aangepaste variant 1: Terrassen, vides met bomen en sterke verbetering RR-halte. Met het project is een krediet van 3,8 miljoen euro gemoeid.

Fotoimpressie: Common Affairs.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!