Bij Scoutinggroep John McCormick gaat komend weekend het seizoen 2017-2018 van start met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak (leeftijdsgroep).

Op vrijdagavond 25 augustus om 19:00 uur verzamelen de scouts zich bij clubhuis De Chute in het Van Tuyllpark. Daar worden per leeftijdsgroep de tenten opgezet, gevolgd door een avondprogramma met kampvuur. Na de overnachting volgt een gezamenlijk ontbijt. Het ochtendprogramma bestaat uit een groots spel. Op zaterdag 26 augustus rond 13:00 uur start het werkelijke overvliegen, maar het blijft tot het laatste moment geheim op welke wijze dit precies gebeurt.

De oudste bevers (5-7 jaar) gaan over naar de welpen (7-11 jaar), de oudste welpen gaan naar de scouts (11-15 jaar), de oudste scouts vliegen vervolgens naar de explorers (15-18 jaar) de oudste explorers gaan over naar de roverscouts (18-21 jaar) en als laatste vliegen de oudste roverscouts naar de Palo Stam voor leden vanaf 21 jaar.

Reageer op dit artikel