Natuurlijk bereikte ook ons vandaag het zeer trieste nieuws dat voetbalicoon Johan Cruijff op 68-jarige leeftijd is overleden. Een meer dan groot voetbalman, die Nederland op de kaart zette. Niet alleen met Ajax en Oranje, maar ook bij FC Barcelona. Hij boekte als voetballer en trainer vele nationale en internationale successen. Later werd hij analyticus, iets wat hij geregeld op onnavolgbare wijze tot uiting bracht met uniek taalgebruik.

Ook Zoetermeer zal de legendarische nummer veertien nooit vergeten, al is het maar omdat onze stad in november vorig jaar zijn eerste Cruijff Court kreeg. Het sportveldje ligt bij het Kentalis Zorg Onderwijs Centrum aan de Meerzichtlaan (zie foto).

Cruijff richtte in 1997 de Johan Cruyff Foundation op, met als doel om kinderen via sport met elkaar meer te laten bewegen. Dit gebeurt onder meer met de Cruijff Courts zodat kinderen dicht bij huis beschikken over een sportveldje. Het is één van de vele manieren waarop Johan Cruijff zal voortleven, dus ook hier in Zoetermeer.

 

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!