In de serie ‘De klant achter Verhuismanager.com’ belichten wij klanten van het bedrijf van de Zoetermeerse ondernemer Ton Kouwets. Het persoonlijke aspect staat hierbij centraal, wie zijn deze mensen? In deel 4: Katyana Ottink (39), projectleider/adviseur facilitaire zaken bij de ROC van Twente. In 2012 werkte zij rondom een aantal verhuizingen van de onderwijsinstelling samen met Kouwets, die zich ontfermde over de ICT-zaken.

Jubileum

Een felicitatie is op zijn plek, want in 2018 viert Ottink haar tienjarige jubileum bij de ROC van Twente. Wat dat gegeven met haar doet? ,,Dat de tijd toch wel heel erg snel gaat,” grapt ze. ,,Ik kreeg veel reacties van mensen, al had ik er zelf helemaal niet aan gedacht. En dan te bedenken dat ik hier aanvankelijk maar voor twee jaar zou blijven, alleen voor ons nieuwbouwproject in Hengelo. Maar daarna werd mijn verbintenis verlengd en ik heb het nog steeds ontzettend naar mijn zin. Elke dag brengt weer wat nieuws.”

Het gaat te ver om te zeggen dat Ottink, geboren in het nabij Hengelo gelegen dorpje Beckum, al op jonge leeftijd wist wat ze wilde gaan doen. Integendeel. ,,Ik had geen idee en daarom viel mijn keuze op een studie facilitaire dienstverlening, juist omdat dat heel breed is.” Via een stage belandde ze bij de belastingdienst en de facilitaire functie daar leek haar op het lijf geschreven. Na zeven jaar switchte ze naar ROC van Twente en ook daar voelt ze zich als een vis in het water.

Adhocratie 

,,Met name voor de adhocratie ben ik in de wieg gelegd. Van tevoren weet ik nooit hoe mijn dag eruit gaat zien. Er komt altijd van alles tussendoor wat a la minute geregeld moet worden. Dat de koffieautomaat niet werkt, een lekkage, met spoed een verhuizing regelen; die combinatie van ad hoc zaken regelen en plannen gaat me goed af.” Haar geheim? ,,Snel kunnen schakelen en goed communiceren met alle lagen in de organisatie. En zorgen dat je goed contact hebt met je leveranciers, want die heb je weer nodig in de toekomst.” Is het politiek bedrijven? ,,Ja, af en toe wel.”

Ottink geeft een praktijkvoorbeeld. ,,Laatst was ik aan het plannen voor een aanbesteding schoonmaak, daar moet ik informatie voor opleveren. Nou bleek onlangs dat de waterleiding in ons pand bevroren was en mensen geen koffie konden halen. Dus ik moest snel regelen dat er koffie was, een briefje op de deur hangen dat er gebruik gemaakt moest worden van andere toiletten, tegen de koffieleveranciers zeggen dat ze niet bij de automaten konden komen en ik moest zorgen dat er mensen kwamen om de leiding te laten ontdooien. En dat terwijl ik stukken moest aanleveren voor mijn aanbestedingsdocument.”

Bezige bij 

Met haar werk verveelt ze zich geen moment, maar ook daarbuiten is Ottink zoals ze zelf zegt een ‘bezige bij’. Ze handbalde vele jaren op hoog niveau (hoofdklasse), speelt nu in een recreantenteam, tennist regelmatig bij de plaatselijke vereniging, waar ze ook diverse nevenfuncties bekleedt, en ze was tot voor kort elf jaar bestuurslid bij Stichting Zomerfeesten Beckum. Daarnaast reist ze er op los: trips naar Costa Rica, Amerika, India, Gambia sieren al haar cv en ook van een campingvakantie in Italië of Frankrijk en wintersport kan ze genieten. Niets doen, dat komt amper in haar vocabulaire voor. ,,Al is dat af en toe ook wel lekker hoor.”

Fotograaf: Richard de Vries.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!