Burgemeester Charlie Aptroot reikte gisteren bij de Hoge Raad der Nederlanden in Den Haag een Koninklijke onderscheiding uit aan Jacques Overgaauw. De Zoetermeerder werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Overgaauw bekleedde vanaf 2002 diverse functies bij de Hoge Raad der Nederlanden. Van 2008 tot 2011 was hij raadsheer en in 2011 werd hij vicepresident van dit gerecht. In die functie nam hij gisteren afscheid.

Overgaauw geldt op het terrein van het belastingrecht zowel nationaal als internationaal als een groot deskundige die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het fiscale stelsel in binnen- en buitenland. Op het terrein van het belastingrecht vervulde de Zoetermeerder diverse nevenfuncties; zo leverde hij een substantiële bijdrage aan de vakliteratuur en participeerde hij in verschillende (bestuurs-)functies binnen vakgerichte organisaties.

,,Grote verdiensten voor ontwikkeling belastingsystemen- en verdragen en rechtspraak en het vakgebied. Van harte gefeliciteerd,” sprak burgemeester Aptroot op zijn eigen social media-kanaal.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!