mainImage

Branche vraagt nieuwe kabinet om 56.000 winkels te openen

9 januari 2022, 14:30 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Nederland moet van de pauzestand af. Niet-essentieel geachte winkels kunnen met inachtneming van voorzorgsmaatregelen zoals een maximum aantal bezoekers, afstand bewaren, het dragen van mondkapjes en de gebruikelijke hygiënemaatregelen gewoon weer open. Dat is ook waar de samenleving om vraagt, zegt winkelbranchevereniging INretail. De belangenbehartiger legt een verzoek tot heropening van circa 56.000 winkels neer bij het nieuwe kabinet dat maandag op het bordes staat.

Volgens INretail zijn er tal van aanwijzingen waaruit blijkt dat "de handrem eraf kan". De organisatie wijst onder andere naar de burgemeesters die in de bres springen voor hun lokale ondernemers. Het kabinet zou bestookt worden met brieven waarin wordt gevraagd om een heropening, zo klinkt het. Verder steekt het de winkelbranche dat Nederlanders massaal de grens overgingen om te winkelen.

INretail zit niet te wachten op beleid waarbij van lockdown naar lockdown wordt gegaan. De organisatie benadrukt dat corona voorlopig nog wel zal rondwaren. Daarom is het zaak dat met het virus wordt geleefd. Door bijvoorbeeld te schuiven met het maximaal aantal bezoekers, als de situatie daarom vraagt, kan volgens INretail ingesprongen worden op de actuele situatie. Paniek bij toenemende aantallen besmettingen is volgens de organisatie daarmee onnodig.


Door: ANP | Foto: Envato