Muziek helpt je altijd!

4 May 2024, 10:08 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Je bent vast en zeker dol op muziek, maar is dat hiphop of dance? Of liever Nederlandstalig? Waar je ook van houdt, veel mensen worden er gelukkig van als zij de hele dag muziek om zich heen hebben. Op het werk is vaak de radio aan, maar ook thuis doen steeds meer mensen dit. Dit kan zijn omdat ze alleen zijn, maar ook om bijvoorbeeld meer motivatie te krijgen tijdens het schoonmaken bijvoorbeeld. In ieder geval doe je er goed aan om eens wat meer met muziek te doen, misschien vind je het wel fijn om zelf muziek te maken. Sommige mensen luisteren liever naar muziek. Doe vooral wat voor jou goed voelt, als je maar ontdekt welke belangrijke rol muziek in jouw leven kan spelen. Het kan je helpen ontspannen, je hoofd leegmaken en ga zo maar door. Muziek werkt positief op je brein, dit is uit veel  onderzoeken gebleken. Neem vooral de tijd om het zelf te mogen ervaren, want dan ga je nog meer genieten en uit het leven halen.

Maak mensen blij met muziek
Als je zelf een instrument kunt bespelen of je kunt goed zingen, dan zijn er vast en zeker veel mensen in je omgeving die het graag horen. Als je het ook leuk vindt om te doen, wacht dan niet langer en ga er wat mee doen. Misschien kun je er wel je brood mee verdienen. Het is dan wel van belang dat je iedere dag bezig bent met je passie. Hoeveel tijd breng je eigenlijk door met muziek in je omgeving? Ga eens na wanneer je muziek hoort. Bijvoorbeeld als je in de auto rijdt heb je vaak de radio aan, in de winkel hoor je muziek, als je in de stad loopt vaak ook. Op je werk is misschien de radio aan en zo heb je continu muziek om je heen. Leuke en bekende liedjes die je mee kunt zingen, hoe vaker je het hoort, hoe beter jij de tekst kent en mee kunt zingen.  

Vier je eigen feest
Zoveel jaar oud, zoveel jaar getrouwd, een nieuwe woning of gewoon zin in een feestje? Je kunt een Nederlandse artiest boeken en dan kan het feest beginnen.  Wat ook leuk is, is natuurlijk om zelf te genieten van de muziek. Ga een feest organiseren, nodig mensen uit die je graag bij je hebt en vier samen het leven. Het maakt niet uit wat je wil vieren, het gaat om het moment van samenzijn. Je hebt de mogelijkheid om een artiest te boeken, maar zorg wel dat je het op tijd regelt. Ze hebben vaak een volle agenda en het is van belang dat jij alles ook goed kunt regelen en de mensen om je heen erbij kunt hebben. Geniet samen van de muziek, ga ontspannen en laat je even lekker gaan.