RDW treedt op tegen malafide aanbieders apk's

24 April 2024, 23:56 uur
Landelijk
mainImage
ANP

De RDW, onder meer houder van het basisregister voertuigen, is opgetreden tegen malafide onlineaanbieders van apk's, meldt de organisatie woensdag. Er is aangifte gedaan bij de politie en een persoon is aangehouden door de politie.

In advertenties op onder meer TikTok bieden de malafide partijen aan om een apk te verzorgen. In werkelijkheid vindt die keuring echter nooit plaats. In sommige gevallen zijn consumenten gedupeerd omdat ze wel hebben betaald, maar nooit een keuring kregen. In andere gevallen werd aan hen een vals keuringsrapport gestuurd, waarmee ze vervolgens de weg opgingen.

Bij 34 bedrijven met een zogenoemde RDW-erkenning is ingegrepen. Dat varieerde van een waarschuwing tot een definitieve intrekking van de bevoegdheid om een apk te mogen uitvoeren. Van twaalf zogeheten apk-keurmeesters is de keuringsbevoegdheid ingetrokken voor de duur van zes of twaalf maanden.

Bij 350 voertuigen is de apk ongeldig verklaard omdat die bewezen niet is uitgevoerd. De eigenaren hebben de keuring alsnog moeten laten uitvoeren.
 

 


Door: ANP