Stationswinkels NS ook kort dicht om geweld treinpersoneel

17 April 2024, 18:16 uur
Landelijk
mainImage
NS

Stationswinkels van NS sluiten zaterdag drie minuten hun deuren, op hetzelfde moment dat treinen van de spoorvervoerder niet rijden. Aanleiding voor de actie is geweld tegen treinpersoneel op een NS-trein afgelopen weekend. Om 22.30 uur sluiten de Kiosk, Stationshuiskamers, Julia's en stationsfilialen van AH to go kort hun deuren.

Medewerkers zorgen ruim voor de actie dat de winkel leeg is en sluiten dan de deuren. "Ze volgen dan hetzelfde protocol als tijdens 4 mei, tijdens de 2 minuten stilte", aldus een woordvoerder van NS.

"De medewerkers in de stationswinkels willen hiermee niet alleen hun collega's op de trein steunen, maar ook zelf een symbolisch gebaar maken; ook zij en andere stationsmedewerkers voor schoonmaak, fiets, logistiek en onderhoud, hebben te maken met geweld en agressie. Ook zij worden uitgescholden en bespuugd", aldus NS.

Bijna al het openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil om aandacht te vragen voor geweld tegen hun personeel. Aanleiding voor de actie is de mishandeling van een conducteur in een trein tussen Delft en Den Haag HS afgelopen zaterdagavond rond 22.30 uur. Toen sloeg een groep jongeren een conducteur en duwde haar van de trap. Ook werd een machinist geslagen.
 

 


Door: ANP