Content is koning. Vooral waar concurrentie hevig is. Merken en bedrijven investeren tijd om merkcontent te maken die resoneert met hun doelgroep en hun merk. Ze creëren betaalde advertentiecampagnes die inkomsten genereren en nieuwe klanten aantrekken.
Maar de vraag is de laatste tijd: traditionele content of UGC-content: welke is het beste voor uw merk? Het beste hieraan is dat u niet per se tussen de twee hoeft te kiezen. U hoeft alleen maar te achterhalen welke het beste zou werken voor uw merk of bedrijf.
Laten we eens kijken naar beide soorten content, hun voor- en nadelen en hoe ze zich verhouden.
Wat is User Generated Content (UGC)?
UGC is elke content die is gemaakt door iemand anders dan merken. Het wordt namens hen gemaakt door ugc creator Nederland, influencers en klanten of gebruikers. UGC-content is een belangrijk onderdeel geworden van veel marketing- en merkstrategieën omdat het, als het goed wordt gedaan, een enorme invloed heeft op aankoopbeslissingen.
UGC-content kan veel verschillende dingen zijn, maar het gaat vooral om verschillende soorten video’s en foto’s die merken gebruiken in hun betaalde advertentiecampagnes, en ook als onderdeel van hun organische marketingstrategie:
Unboxing video’s
Testimonial en review video’s
How-to video’s
Social Media berichten (Stories, reels, etc.)
Voordelen
Authentieke en Betrouwbare content die vertrouwen en betrokkenheid vergroot
Bouwt vertrouwen op en verhoogt conversies door aankoopbeslissingen te beïnvloeden
Kosteneffectief
Versterkt de merkloyaliteit en gemeenschap
Nadelen
Minder professioneel uiterlijk vergeleken met professionele studio-instellingen van merkcontent
Om eerlijk te zijn, is dit nadeel niet per se een minpunt. Het is een van de belangrijkste redenen waarom dit type content zo goed werkt in betaalde advertenties. Het is ruwe, door gebruikers gemaakte content die niet overkomt als advertenties, waardoor het meer betrokkenheid en betere conversies trekt.
Wat is Traditionele Content?
Traditionele content is een type content dat door een merk is gemaakt. Het is een type content waarmee je al heel bekend bent. Het is gebaseerd op onderzoek van een intern marketingteam, gecombineerd met een mix van tekst (blogposts en artikelen), foto’s en video’s, infographics, e-books, rapporten, gidsen en meer.
Voordelen
Merken beheersen de toon, stijl en nauwkeurigheid, zodat alles in lijn is met marketingstrategieën; het ziet er professioneler en gepolijst uit
Behoudt een samenhangende merkstem en -imago over alle kanalen
Nadelen
Hoogwaardige content is duur en tijdrovend en vereist professionele middelen
Mist originaliteit en authenticiteit, het is minder persoonlijk
Vereist een toegewijd team of uitbesteding, wat uitdagend kan zijn qua kosten
Welke moet u kiezen?
Het gaat erom dat u niet zou moeten kiezen tussen de twee. Dit zijn twee totaal verschillende soorten content en uw bedrijf kan van beide profiteren.Zo kunt u een solide contentstrategie krijgen die niet alleen uw merk verder versterkt, maar ook een sterke gemeenschap van loyale klanten opbouwt.
Hier is hoe u de twee kunt combineren:
Publiceer een blogpost (geschreven door uw team) op uw website over een nieuw product. Voer vervolgens betaalde campagnes uit met video’s van UGC-makers, waarin wordt uitgelegd hoe het product te gebruiken, unboxing en video-testimonials.
Plaats merkfoto’s en video’s van uw producten op uw sociale media. Tegelijkertijd post u user generated content: klantbeoordelingen, foto’s en unboxing-video’s.
Naast het gebruik van materiaal van UGC-makers, kunt u ook wedstrijden en weggeefacties organiseren op uw sociale mediakanalen, om uw bereik te vergroten en te communiceren met uw klanten.
Conclusie
Zoals u uit bovenstaande lijst kunt zien, hebben beide soorten content voor- en nadelen.
Traditionele content is professioneel en gecontroleerd, maar kost veel middelen en is minder herkenbaar. Maar u hebt kwaliteitsfoto’s van uw producten nodig om uw merk te laten zien, evenals een goed opgebouwde branding.
UGC is authentiek en kosteneffectief, en kan uw merk naar een ander niveau tillen wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt.
De combinatie van beide kan hun sterke punten benutten, waardoor betrokkenheid, vertrouwen en veelzijdigheid toenemen. De keuze moet afhangen van de behoeften van het bedrijf, doelen en voorkeuren van het publiek. Het beoordelen van deze factoren helpt merken een effectieve contentstrategie te creëren.