Het Alfrink College bestaat veertig jaar en daarom voeren leerlingen en medewerkers van de middelbare school deze week een speciale lustrummusical op. De voorstellingen zijn vanaf komende donderdag 16 november tot en met zaterdag 18 november.

De musical ‘Kappen nou!’ gaat over een woonwijk, ergens in een stad, met wat huizen en een mooie, oude boom. Eén van de buurtbewoners, kunstenaar Melchior, woont er al veertig jaar en heeft veel andere bewoners zien komen en gaan. Helaas ziet het er niet goed uit voor de mensen op het plein en voor de boom: er is een comité dat de huizen wil slopen en de boom wil kappen. Het comité wil een Award winnen; de Award for Innovation and Future, en daarom moet alles wat oud is plat worden gegooid. Je raadt het al: dat wordt ruzie. Buurtbewoner Melchior roept alle oud-bewoners op voor een reünie, waarop ze herinneringen ophalen aan de jaren zeventig, tachtig en negentig. De buurt pikt het natuurlijk niet dat hun huizen en hun boom weg moeten en gaat in protest. Maar het comité laat ook van zich horen! Uiteindelijk is er een heel verrassende ontknoping….

De voorstellingen zijn op donderdagavond 16 november, vrijdagavond 17 november en zaterdagavond 18 november (aanvang 19:30 uur). De zaal is open vanaf 19:00 uur. Op zaterdagmiddag is er ook een voorstelling om 14:30 uur (zaal open om 14:00 uur).

Kaarten voor leerlingen van groep 8 zijn gratis. Zij kunnen zich aanmelden via [email protected] onder vermelding van naam, aantal personen, datum voorstelling en naam basisschool. De musical vindt plaats in de vernieuwde aula van de school. Andere belangstellenden kunnen voor drie euro een ticket kopen in de pauze bij de kraam van de conciërges.