Volgens Zoetermeer Vooruit bestaat er onder inwoners van het Stadshart grote ontevredenheid over liften bij de Mandelabrug. De brommer- en scootergebruikers zijn hen daar een doorn in het oog. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

‘Inwoners gaan met brommers en scooters de liften in en sommige mensen vinden het dan leuk om even flink te gassen. Wij begrijpen dat het stoer kan zijn, maar mensen die hierna gebruik maken van de lift hebben er last van.’

Zoetermeer Vooruit wil van het stadsbestuur weten of scooters en bromfietsen nu wel of geen gebruik mogen maken van de liften op de Mandelabrug. En zo ja, of er afspraken zijn gemaakt over het gebruik van de lift. En: ‘Is het college bereid actie te ondernemen om bromfietsen en scooters te weren uit de liften? En met draaiende motor op de brug?’

Verder pleit de partij voor een nieuwe indeling van de verschillende borden, omdat die op onduidelijke plaatsen zouden staan.

Zó! Zoetermeer en de PvdA vroegen vorig jaar met schriftelijke vragen ook al aandacht om de situatie bij de Mandelabrug, waar per 6 april 2017 de nieuwe liften en roltrappen in gebruik zijn genomen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!