Bert Broekman is gisteravond tijdens de raadsvergadering officieel benoemd tot commissielid van de Lijst Hilbrand Nawijn (LHN). Om 20:39 uur legde hij de ambtelijke eed af en vervolgens ontving hij van burgemeester Charlie Aptroot een bos bloemen.

Broekman, die jarenlang lid was van de VVD en in 2011 overstapte naar de LHN, richtte zich in het verleden op de portefeuille zorg en hij heeft veel affiniteit met financiën. Hij was al een periode raadslid bij de LHN. De portefeuilles die Broekman nu gaat behartigen zijn dienstverlening en financiën en hij zal zijn collega-raadslid Robin Schouten bijstaan bij de portefeuille ontwikkelingen in de openbare ruimte.

In de verordening op de raadscommissies is geregeld dat fracties maximaal twee niet-raadsleden (commissieleden), die voorkomen op de kandidatenlijst van hun eigen politieke groepering, mogen voordragen om zitting te nemen in de raadscommissies. Voor fracties die een presidium-lid afvaardigen geldt dat zij één commissielid extra mogen benoemen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!