LHN Zoetermeer is niet te spreken over de wijze waarop de gemeente Zoetermeer met de hondenbelasting omspringt. De lokale politieke partij wil dat deze belasting wordt afgeschaft en als dat niet gebeurt, dan is de wens om betere hondenvoorzieningen in het leven te roepen.

‘Jaarlijks int de gemeente ruim een half miljoen euro aan hondenbelasting. Dit belastinggeld verdwijnt nu in diverse algemene ‘potjes’ en de honden en hun baasjes zien er eigenlijk helemaal niets van terug.’

Naast het plaatsen van extra prullenbakken en het aanbieden van gratis hondenpoepzakjes in openbaar gebied, is de komst van een hondenspeelplaats iets waar de LHN heil in ziet. Brenda Marijs en Sanne Hurkmans zijn hiervoor onlangs een burgerinitiatief gestart.

‘Het enige waar het volgens de dames nog aan ontbreekt, is een geschikte locatie en financiële en materiële steun van de gemeente. Een ‘dogpark’ is in Amerika al decennia lang een begrip in vrijwel iedere stad. Het is een ontmoetingsplaats voor honden en hun baasjes. Vaak ingericht met leuke speeltoestellen, grote rioolbuizen en boomstammen en zelfs een waterbassin. Rotterdam kent met ‘Bello’ al jaren een succesvolle hondenspeeltuin,’ aldus de LHN.

Het uitlaatveld, gelegen aan het Hofstedepad tussen Hofstede Meerzigt en Future Bowling, is voor de initiatiefnemers de gedroomde locatie voor de nieuwe hondenspeeltuin. Volgens LHN kan de hondenspeeltuin ook fungeren als sociale ontmoetingsplaats en/of als (stage)plek waar mensen aangepast werk kunnen doen. ‘Een uitstekende besteding van (een deel van) de hondenbelasting. En een win-win-situatie voor alle Zoetermeerders, op twee en vier voeten.’

Foto: LHN-ers, vergezeld door hun eigen viervoeters, op de beoogde locatie voor de nieuwe hondenspeeltuin. Helemaal rechts Brenda Marijs, direct ernaast Sanne Hurkmans.

Fotobron: PR/LHN.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!