Het Alfrink College hield gisteren de jaarlijkse lichtjesavond en dat bleek een groot succes. Ongeveer 2000 mensen kwamen een kijkje nemen bij de middelbare school aan de Werflaan in De Leyens. En er werd 5.406 euro opgehaald voor het goede doel.

Traditiegetrouw begon de lichtjesavond met een kerstviering in de Doortocht, de kerk op loopafstand van de school. Pastor Walther Burgering ging voor in de viering, die werd opgeluisterd door een voor die gelegenheid samengesteld kerstkoor, bestaande uit docenten en leerlingen.

In de kerk werd het Licht ontstoken en vervolgens werd dat Licht op een symbolische wijze en in een fakkeloptocht naar de school gebracht. In de school ging vervolgens de lichtjesavond van start. De vele bezoekers konden genieten van veel live kerstmuziek met een kerstband en het kerstkoor. Zij traden afwisselend op met bekende en minder bekende kerstnummers.

2016-12-19_lichtjesfeest_21_ezs

Opbrengst voor goede doel

De opbrengst van de avond gaat zoals altijd naar een goed doel en daarom verzorgden de leerlingen van het Alfrink diverse activiteiten. Deze varieerden van het verkopen van kerstlekkernijen tot het maken van kerststukjes en het spelen van FIFA tot de boeken-en speelgoedmarkt. Met een totale opbrengst van 5.406 euro voor de Menzamwenye-school in Kenia bleek de lichtjesavond ook voor het goede doel een groot succes.

lichtjesavond-2016

Oud-leerlingen

Onder de vele bezoekers waren opvallend veel oud-leerlingen die de lichtjesavond toch ook een beetje aangrijpen om nog even een bezoekje te brengen aan hun oude school. Ook veel leerlingen die nu in groep acht zitten, bezochten de school om eens kennis te maken op een heel andere wijze dan de bekende open-dagen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!