De voorbereidingswerkzaamheden voor de nieuwe loftwoningen (project Central Z) aan het Stadhuisplein zijn in volle gang. Deze maand start de inpandige sloop van het pand boven restaurant Pavarotti, waar de laatste huurders inmiddels zijn vertrokken. De start van de bouw is gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar en het definitieve ontwerp is afgerond. Het architectenbureau V8 Architects ontfermt zich momenteel over de technische uitwerking en de plattegronden voor de kopers.

De aannemer is ook bekend: vanwege de ruime ervaring met binnenstedelijk bouwen heeft Van der Kooy Vastgoed gekozen voor Bolton Bouw uit Woerden. Deze middelgrote aannemer maakt deel uit van de Bolton Groep.

Verder is het concept iets aangepast. Uit de eerste informatiebijeenkomst op 31 oktober 2017, waar ruim vijftig belangstellenden een formulier invulden, bleek ook dat er naast de grote vraag naar de splitlevel-loftwoningen ook een grote vraag is naar gelijkvloerse appartementen. Daarom komen er nu twaalf in plaats van veertien splitlevelwoningen. Verder komen er drie ‘small apartments’ van circa vijftig à zestig vierkante meter en drie ‘large apartments’ van 120 à 140 vierkante meter.

Volgens de huidige planning is er in maart een verkoopbijeenkomst en kort daarop volgen de verkoopgesprekken en kopersbegeleiding. In een persoonlijk gesprek met de aannemer kan iedere koper gewenste wijzigingen aan de woning doorgeven. De geplande oplevering van de achttien loftwoningen is begin 2019.

Meer informatie vind je op deze website.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!