mainImage

Al veel animo voor jubileumeditie Halve Marathon Zoetermeer

22 november 2022, 09:13 uur
Lokaal

Wat in 2012 begon als de Rokkeveense Dekkerloop is uitgegroeid tot een evenement met een jaarlijks toenemend aantal deelnemers. De tiende editie van de Halve Marathon Zoetermeer staat gepland voor zondag 22 januari 2023.

Drijvende kracht en organisator Andy Oskam: "Na twee coronajaren waarbij we noodzakelijkerwijs even een stapje terug hebben gedaan, is het toch spannend om de organisatie van de tiende editie weer op te pakken. Het organiserend team heeft er zin in en ook de lopers reageren enthousiast. Dat valt op te maken uit het aantal inschrijvingen dat dagelijks verder oploopt."

Uit het hele land
Opmerkelijk is volgens Oskam dat er een toeloop te zien is van deelnemers uit het hele land. Van Groningen tot Vlissingen, van Emmen tot Pijnacker. "Dat geeft aan dat men bereid is om een behoorlijke afstand af te leggen voor een goed georganiseerd evenement."

Snel parcours
Oskam vervolgt: "Een hardloopevent in januari organiseren ligt, met de kans op winterse omstandigheden, niet voor de hand maar toch is het een bewuste keuze. Het biedt lopers de mogelijkheid om zich goed voor te bereiden op een nieuw hardloopseizoen. De uitgezette routes zijn strak en snel, dat komt omdat het gehele parcours voor alle afstanden volledig geasfalteerd is. De veiligheid waarborgen we door de inzet van vele verkeersregelaars. Los daarvan bieden we met de locatie bij Dekker Zoetermeer een ruime accommodatie waar sport en gezelligheid samenkomen." 

Andere afstanden
Naast de halve marathon, waar het event zijn naam aan ontleent, is het ook mogelijk om 5 of 10 kilometer te lopen. Inschrijven is mogelijk op www.halvemarathonzoetermeer.nl.