Parkeerterrein van winkelcentrum De Leyens krijgt opknapbeurt

17 April 2024, 11:45 uur
Lokaal
mainImage

Het parkeerterrein van winkelcentrum De Leyens wordt momenteel opgeknapt. Er was behoefte aan een overzichtelijker parkeerterrein met verbeteringen voor de verkeersveiligheid. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang en er worden verschillende thema's aangepakt.

Zo wordt het parkeerterrein overzichtelijker ingericht en toegankelijker gemaakt voor mensen met een handicap. De parkeervakken worden groter gemaakt, want deze voldeden niet meer aan de regels. Ook wordt een zebrapad aangelegd voor voetgangers die vanaf het Senecapad naar het winkelcentrum willen. Er komt daarnaast een extra plek voor een wachtende vrachtauto, zodat het laden en lossen bij supermarkten voor minder overlast zorgt.

Afval

De ondergrondse containers worden naar de weg verplaatst, zodat deze veiliger geleegd kunnen worden. Ze zijn zo makkelijker te bereiken voor de huisvuilwagens en dit zorgt voor minder overlast op het parkeerterrein.

Bomen

De meeste bomen die op het parkeerterrein stonden, waren aan het einde van hun levensduur. Deze vervangen we voor nieuwe bomen. De bomen aan de rand van het parkeerterrein worden leilindes. Op het parkeerterrein zelf krijgen de bomen meer ruimte waardoor ze gezonder groeien. De oude bomen zijn inmiddels gekapt.

Verlichting

Bij de herinrichting van het parkeerterrein wordt ook rekening gehouden met de beste plek voor het plaatsen van nieuwe verlichting.

DoeMee

Omwonenden worden zoveel mogelijk bij de opknapbeurt betrokken. Zo konden ze via Opknappen parkeerterrein Winkelcentrum de Leyens - Sartrezijde, Doe mee Zoetermeer meedenken over het nieuwe ontwerp van het parkeerterrein. Ook kunnen zij tijdens een informatiebijeenkomst op woensdag 24 april van 19:00 - 20:00 uur in Eetcafé De Leyens (Gondelkade 33) al hun vragen stellen.