mainImage

Wethouder Margreet van Driel verlaat Zoetermeerse politiek

19 november 2021, 15:39 uur
Lokaal

Wethouder Margreet van Driel gaat de Zoetermeerse politiek volgend jaar verlaten. Ze maakt haar huidige collegetermijn wel af en zal na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 op zoek gaan naar een ander avontuur, zo laat de LHN-politica weten aan www.zoetermeersdagblad.nl.

Van Driel, die onder meer Sociale zaken, Arbeidsmarkt, Citymarketing, Evenementen en Grondzaken in haar portefeuille heeft, zal ook niet op de kandidatenlijst prijken voor de partij van Hilbrand Nawijn. Ze zal echt van het politieke toneel verdwijnen. "Raadslid zijn is niets voor mij. Ik heb mijzelf altijd als een bestuurder gezien."

In 2017 werd Van Driel door Nawijn voorgedragen als kandidaat-wethouder namens de LHN, als opvolgster van Mariëtte van Leeuwen. Tot dat moment werkte zij al vele jaren als directeur van Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, het huidige Netwerk Zoetermeer. "Die stap naar de Zoetermeerse politiek heeft mij enorm veel energie gegeven."

De intensiteit van de baan, en de wens om als zestigjarige nog een nieuw avontuur aan te gaan, waren voor Van Driel de voornaamste redenen om te stoppen. "Als wethouder wil ik de termijn ook afmaken. Dat zou betekenen dat ik straks bijna tien jaar wethouder ben geweest. Dat vind ik wel erg lang."    

Ook mist de Zoetermeerse vanwege de coronacrisis het contact met de mensen, dat wat ze juist zo fijn vindt aan het wethouderschap. "Ik heb anderhalf jaar op een zolderkamertje gezeten."