Zoetermeer een groenere stad door NK Tegelwippen

2 May 2024, 16:46 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Leidschendam-Voorburg

Zoetermeer doet mee aan het NK Tegelwippen. Doe ook mee en vervang je tuintegels voor groen. Wist je dat, hoe meer tegels er in jouw tuin liggen, hoe heter het op warme dagen wordt? En dat het regenwater op natte dagen de grond niet in kan zakken als een tuin helemaal betegeld is?

Dit zorgt voor wateroverlast zoals grote plassen en ondergelopen kelders. Met minder tegels in Zoetermeer kan de grond meer water opslaan en wordt de wateroverlast bij flinke buien ook minder www.nk-tegelwippen.nl/meedoen

Tot 31 oktober kun je  meedoen aan het NK Tegelwippen. Haal een aantal tegels uit jouw tuin, vervang ze door bloemen, planten of bomen en maak Zoetermeer groener. Zo wordt de stad fijner om in te wonen voor mens en dier. Geef het aantal tegels dat je gewipt hebt door via en vergelijk de stand met andere gemeenten. Tijd om aan de slag te gaan. 

Op deze site vind je trouwens ook inspiratie voor het hergebruiken van uw oude tegels. Maak bijvoorbeeld een kruidenkrul of een insectenhotel. Geen ruimte om de tegels te hergebruiken? Dan kun je ze naar het Zelfbrengdepot brengen.