Bij de Olympische Winterspelen in Pyeongchang rijgt TeamNL de medailles aaneen, maar ook de junioren van atletiekvereniging Ilion kunnen er wat van. Zij veroverden afgelopen weekend bij de Nederlandse kampioenschappen het nodige eremetaal, met naast diverse zilveren en bronzen medailles maar liefst vijf keer goud.

Zoë Sedney had het letterlijk op haar heupen in Apeldoorn; zij pakte het goud op de 200 meter in de categorie Meisjes B en bij de 60 meter horden. Een derde gouden medaille haalde Ilion met Britta de Haan op het onderdeel hinkstapsprong: de titel werd veilig gesteld met een afstand van 11.78.

Nanah Fung Loy (verspringen) won goud met een sprong van 5.69 en C-juniore Thyra van Diemen was de beste bij het polsstokhoogspringen met 3.55.

Bij het hoogspringen sprong Lucas van Klaveren naar de tweede plaats met een persoonlijk record van 2.01 (tevens clubrecord). Bij de oudste meisjes was er zilver voor Ilse Kuijf, zij haalde 1.72. Fung Loy nam ook nog een zilveren medaille mee naar huis op dit onderdeel. De sprong van 4.35 van kersverse Nederlands meerkampkampioen Van Klaveren was goed voor brons.

Foto: Nanah Fung Loy bij haar gouden afstand bij het verspringen.

Fotograaf: Ed Turk.

Reageer op dit artikel