Edvard Niessing.

Scoutinggroep John McCormick (JMC) doet vanaf vandaag tot en met komende zondag mee aan de jaarlijkse JOTA-JOTI (Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet), het mondiale communicatie- en techniekevenement in de scoutingwereld. Hierbij gaan zo’n 500.000 scouts aan de slag met communicatieapparatuur om contact te leggen met scouts in andere landen.

Naast de kanalen zoals Facebook, WhatsApp, morsecode en semafoor zet Scoutinggroep John McCormick dit jaar in clubhuis De Chute een eigen radiostation op; ‘Radio John McCormick’. Leden gaan hierbij aan de slag met het maken van eigen uitzendingen. Zij krijgen hierbij professionele hulp van (voormalig) medewerkers van NOS, RTL en Radio West. Edvard Niessing, oud-nieuwslezer van RTL, is onder anderen van de partij.

Ter voorbereiding zijn er enkele Radio John McCormick-jingles opgenomen die door een medewerker van Radio 538 zijn vormgegeven. Het idee voor het radiostation komt van voormalig JMC-verkenner Rob van Hoogenhuizen, die jarenlang bij diverse omroepen werkte.

Vanavond om 19:00 uur start de uitzending. Via deze pagina kun je alles volgen. Benieuwd naar de editie van vorig jaar? Bekijk dan deze fotoreportage van de JOTA-JOTI 2016.

Reageer op dit artikel