3 April 2018, 09:24 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad

De hockeyers van Mixed Hockey Club Zoetermeer (MHCZ) plaatsten zich gisteren ten koste van Ommoord (1-2) voor de achtste finales (ronde 5) van de Silver Cup, het bekertoernooi voor clubs uitkomend in de eerste tot en met de vierde klasse. De Zoetermeerders kwamen in Rotterdam na een halfuur spelen op voorsprong via Gijs Verdonck (strafbal), waarna de gastheren nog in diezelfde slotfase van de eerste helft gelijkmaakten via een cornerrebound. Wouter Vink maakte in de 59e minuut de winnende na een aanval over de linkerflank.

MHCZ trad ietwat gehavend aan door wat pijntjes bij enkele vaste waarden en daardoor deed coach Wouter Tazelaar een beroep op A-junioren Tobias de Beer en Joël van Sas. Voor laatstgenoemde betekende dat zijn debuut in de hoofdmacht.

In de volgende ronde van de Silver Cup op 20 april kruist MHCZ op eigen veld de degens met Groen-Geel uit Wassenaar.