Het middagprogramma van het Bevrijdingsfestival op zaterdag 5 mei biedt een breed scala aan activiteiten voor jong en oud op de Markt. Nadat burgemeester Charlie Aptroot om 12:00 uur op het podium het bevrijdingsvuur ontvangt, dat de lopers van Ilion ’s nachts uit Wageningen hebben opgehaald, zal basisschoolleerling Imane Moussaten van De Watersnip uit Buytenwegh het vrijheidsgedicht voordragen.

Na de opening start het podiumprogramma gelijk met de Marinierskapel der Koninklijke Marine, dat samen met René van Kooten een optreden neerzet. Aansluitend zullen enkele lokale dansgroepen en bands het podium betreden en muziek- en dansoptredens verzorgen. Zo zullen alle groepen van de United Cheers Cheerleaders een demonstratie geven en daarna zullen The Greyhounds, Mainline 55, The Ones To Blame en Blues Firm allen een set van een half uur spelen.

Sportieve activiteiten

Zowel de jongere als de oudere kinderen kunnen actief aan de slag tijdens het middagprogramma van het Bevrijdingsfestival. Wie het durft, kan de 21 meter lange stormbaan van Jumping Zoetermeer trotseren of onder begeleiding van Attractiecentrum Zoetermeer veilig een potje sumoworstelen. Kinderen kunnen ook hier onder begeleiding van het Attractiecentrum Zoetermeer tegen elkaar racen in electro-quads.

Onder begeleiding van KitzArt kunnen kinderen zich van hun creatieve kant laten zien door in het thema van ‘Bevrijding’ of een schildering op het zeil van één van de bouwhekken of een stoepkrijt-tekening te maken. Aan het eind van het middagprogramma worden de mooiste schilderingen per leeftijdscategorie gekozen en beloond met een prijs. Kinderen kunnen zich 5 mei ook gratis laten schminken

Fotograaf: Miranda Visser.