Oud-Zoetermeerder en minister Sander Dekker (minister voor Rechtsbescherming) sloot gisteravond de verkeersveiligheidsactie van de Zoetermeerse VVD af. Samen met de lokale lijsttrekker en huidig wethouder Marc Rosier en verschillende kandidaten bezocht hij twee verkeersonveilige situaties in Zoetermeer.

In februari startte de VVD met een meldpunt waar bewoners verkeersonveilige situaties konden melden. Dat leverde tientallen meldingen op. Twee daarvan zijn door de VVD Zoetermeer uitgekozen om te bezoeken en om de melders een Victor Veilig-pop  te geven. Victor Veilig is een opvallende groene pop met een waarschuwingsvlag. Die kunnen de bewoners zelf neerzetten om de twee gemelde straat verkeersveiliger te maken.

Vier bewoners hadden de straat Reeweide in Seghwaert aangemeld. Dit is een woonerf waar veel kinderen buitenspelen. Volgens de melders wordt er regelmatig veel te hard gereden. De andere melding is de kruising Hunsingo en Westergo in Meerzicht. Hier is de voorrang onduidelijk en is de inrichting van de kruising onoverzichtelijk.

,,Dankzij de pop kunnen bewoners nu al iets aan de verkeersveiligheid doen. Maar ze willen meer. Als VVD gaan we daarom nu inzetten op een actieplan Verkeersveiligheid zodat deze en andere verkeersonveilige plekken aangepakt kunnen worden,” aldus lijsttrekker Rosier.

Als afsluiting van het bezoek aan Zoetermeer kreeg Dekker een presentatie over buurtpreventie via Wijk en Agent Samen (WAS). In Rokkeveen vertelde de WAS-voorzitters zelf over hun aanpak en samenwerking met de politie.

Foto: minister Dekker overhandigt ‘Victor Veilig’ aan een buurtbewoner van Westerg0 in Meerzicht.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!