In de Raadzaal van het Stadhuis (Markt 10) is morgenmiddag de bijeenkomst ‘Talentvolle statushouders duurzaam naar de arbeidsmarkt’, georganiseerd door de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Lansingerland, Voorschoten en Wassenaar. Deze werkbijeenkomst is een voortvloeisel uit het convenant dat bovengenoemde partijen zullen ondertekenden.

Het doel hiervan is om hoger opgeleide vluchtelingen kans te geven op een duurzame plek op de arbeidsmarkt. Iets wat nu nog niet altijd het geval is, daar waar statushouders vaak kiezen voor een sector waar op dat moment het grootste tekort is.

Om 13:25 uur is de ondertekening en wethouder Isabelle Vugs is namens de gemeente Zoetermeer van de partij. De gemeenten Wassenaar en Voorschoten tekenen op een later moment. Ankie van Tatenhove (wethouder gemeente Lansingerland), Floor Kist (wethouder gemeente Leidschendam-Voorburg) en Mardjan Seighali (Directeur Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF) zijn eveneens aanwezig.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!